maandag 25 juni 2018

Eén soldaat gedood, vier gewonden, 22 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen bij één van de 22 aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Vier soldaten raakten gewond. Bij de aanvallen werden artilleriegeschut, mortieren, granaatwerpers en geweervuur gebruikt. Ook werden Oekraïense legerposities bestookt door een tank en vanuit pantserwagens.

In de provincie Loehansk werd opnieuw gevochten bij het dorp Krimske. Hier gebruikten de rebellen 122 millimeter artillerie, 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur om het leger onder druk te zetten. Met granaatwerpers en zware machinegeweren werden aanvallen uitgevoerd bij de dorpen Loehanske en Novozvanivka.

In de provincie Donetsk kwamen soldaten bij Avdiivka, Marinka en het dorp Kamjanka onder vuur te liggen. In de omgeving van Marioepol was de situatie het ernstigst bij het dorp Vodiane. De rebellen vielen daar aan met artilleriegeschut, 82 millimeter mortieren en granaatwerpers. Bij de dorpen Bohdanivka, Hnoetove en Sjirokine werden de legerposities aangevallen met een tank en 122 millimeter artillerie.

De persagentschappen van de separatisten in Donetsk en Loehansk hebben sinds afgelopen vrijdag geen melding meer gemaakt van aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: