donderdag 21 juni 2018

Leger Oekraïne valt posities van rebellen aan

Het Oekraïense leger heeft gisteren posities van de pro-Russische rebellen aangevallen om aanvallen van die kant te stoppen. Dat weerhield de rebellen er overigens niet van om zelf dertig aanvallen uit te voeren op het leger. Daarbij raakten drie soldaten gewond. Het is niet duidelijk of onder de rebellen slachtoffers zijn gevallen.

De aanvallen van de rebellen richtten zich in de provinice Loehansk vooral op de legerposities bij Novotoshkivske en Zolote en in de provincie Donetsk op die bij Avdiivka, Marinka, Pavlopil, Vodiane en Sjirokine. In de nachtelijke uren waren er zes aanvallen met geweervuur, volgens de legerleiding vooral bedoeld om de Oekraïense soldaten uit de tent te lokken.

De separatisten in Donetsk melden dat het Oekraïense leger het dorp Kominternovo vanmorgen met 122 millimeter artillerie onder vuur heeft genomen. Gisteren zouden er ook mortieraanvallen op buitenwijken van de door de separatisten bezette steden Horlivka en Jasinovataja zijn geweest. Een inwoner van Horlivka raakte zwaargewond. Ook zou de waterfiltratiefabriek tussen Jasinovata en Avdiivka onder mortiervuur van het leger hebben gelegen.

De separatisten in Loehansk zeggen dat het Oekraïense leger gisteren één aanval op hun posities heeft gedaan. De buurtschap Donetski zou te maken hebben gehad met mortiervuur en aanvallen met pantserwagens.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: