woensdag 27 juni 2018

Soldaat gedood, twee gewonden, dertig aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij een gevecht met pro-Russische rebellen. Bovendien raakten twee soldaten gewond. Aan de kant van de rebellen zouden twee doden en vijf gewonden zijn. De rebellen voerden in totaal dertig aanvallen uit op posities van het leger. In de provincie Loehansk was de situatie het meest gespannen bij het dorp Krimske, waar de rebellen aanvielen met 82 en 120 millimeter mortieren, pantserwagens en geweervyyr,

De soldaten die het dorp Novotoshkivske verdedigen, kwamen onder vuur van 122 millimeter artillerie. Ook waren de rebellen actief bij de dorpen Zajtseve, Pivdenne, Trojtske, Jekaterinivka, Majorsk en Orichove.

In de provincie Donetsk vielen de rebellen legerposities aan bij de steden Marinka en Avdiivka, en de dorpen Novoselivka Droeha en Piski. Nabij de havenstad Marioepol ging het om aanvallen met granaatwerpers en zware machinegeweren op de soldaten bij de dorpen Lebedinske, Vodiane, Hnoetove, Pisjtsjevik, Sjirokine en Starohnativa.

De separatisten in Donetsk melden dat een internaat voor weeskinderen in de plaats Dokoetsjajevsk is vernield bij een aanval van het Oekraïense leger. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen, aangezien de schoolvakantie inmiddels is begonnen. De separatisten in Loehansk zeggen dat het leger vier aanvallen op hun posities heeft uitgevoerd met mortieren, pantserwagens en geweervuur. Het zou gaan om de omgeving van de dorpen Nizhneje Lozovoje, Prishib en Sokolniki.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: