woensdag 13 juni 2018

Justitie komt met wetsvoorstel geregistreerd partnerschap homostellen

Ivanna Klimpoesj met de Kyiv Pride.
Het ministerie van Justitie steunt het streven naar een geregistreerd partnerschap voor personen van gelijke sekse. Vladislav Vlasjoek, die zich bij het ministerie bezighoudt met de mensenrechten, kondigde tijdens een conferentie van de Ombudsman aan dat gewerkt wordt aan een wetsvoorstel van die strekking dat eind volgend jaar wordt voorgelegd aan het parlement.

De kans het ook het nieuwe, eind oktober 2019 gekozen parlement met een dergelijk wetsvoorstel instemt, lijkt niet zo groot. Toch is het LGBT-centrum Onze Wereld optimistisch. ''Als Oekraïne ooit tot de Europese Unie wil toetreden, dan zullen we dit toch moeten regelen'', aldus Andri Kravtsjoek. van Onze Wereld.

Michail Sliptsjenko van de Unie van Veteranen verzette zich tijdens de conferentie hevig tegen het geregistreerd partnerschap voor homostellen, omdat een dergelijk voorstel tegen de traditonele Oekraïense waarden in gaat. Hij noemde de vertegenwoordigers van de LGBT ''perverse lieden''. Op hoog niveau is er weinig steun voor LGBT'ers, met uitzondering van vicepremier Ivanna Klimpoesj-Tsintsadze. Zij ontving vandaag de KyivPride onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt.

Bron: Zaborona

Geen opmerkingen: