vrijdag 22 juni 2018

Partners EU willen mobiel bellen goedkoper maken

Over 2,5 jaar moet het gedaan zijn met de dure roaming tarieven die de aanbieders van mobiele telefonie nu nog rekenen in de landen die vallen onder het Oostelijke Partnerschap van de Europese Unie. Net als in de Europese Unie nu het geval is, wordt in onder meer Oekraïne en Wit-Rusland roaming afgeschaft en wordt bellen en internetten in die landen even duur als in Nederland.

Het besluit om roaming af te schaffen werd gisteren genomen op een bijeenkomst in Minsk van ministers van de zes voormalige Sovjet-landen die deel uitmaken van het Oostelijke Partnerschap. Op een persconferentie na afloop van het beraad zei de Wit-Russische minister Sergej Popov (Communicatie en Informatie) dat afschaffing van de roamingtarieven per 1 januari 2021 het uitgangspunt is.

''Het heeft de Europese Unie tien jaar gekost om dit voor elkaar te krijgen. Van ons valt dus ook niet te verwachten dat we dit van de ene op de andere dag voor elkaar krijgen. Wel gaan we proberen de roamingtarieven stapsgewijs te verlagen'', aldus Popov.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: