dinsdag 26 juni 2018

Peiling: Porosjenko heeft afgedaan bij de kiezer

President Petro Porosjenko.
President Petro Porosjenko lijkt helemaal afgedaan te hebben bij de kiezer, afgaande op de meest recente peilingen. Zowel leadzanger Svjatoslav Vakartsjoek van de band Okean Elzy als de cabaretier Volodimir Zelenski zijn zelfs populairder als er nu presidentsverkiezingen zouden.

In de peiling van het onderzoeksbureau Rating gaat Joelia Timosjenko met 16 procent aan de leiding, zoals de leider van de Moederlandpartij dat al geruime tijd doet.

Na haar komt Anatoli Hritsenko (Burgerpartij) op de tweede plaats met 11,7 procent, gevolgd door Joeri Bojko (Oppositieblok) met 10,5 procent. Dan volgt Volodimir Zelenski (niet alleen cabaretier, maar ook leider van de partij Dienaar van het Volk) met 9,3 procent. De gedeelde vierde plaats gaat naar Svjatoslav Vakartsjoek, Oleh Liasjko (Radicale Partij) en zittend president Petro Porosjenko met ieder 8,6 procent.

Rating hanteert ook een 'klassement' van verliezers, de politici die de meeste weerstand oproepen. Hier neemt president Porosjenko de leiding, want 52 procent van de kiezers moet niets meer van hem hebben. Timosjenko komt hier met 16 procent op de vijfde plek.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: