maandag 18 juni 2018

Harms zegt op verkeerde been te zijn gezet

Rebecca Harms. Foto: Euromaidan Press
Europarlementariër Rebecca Harms (Bündnis 90/Die Grünen) zegt dat zij op het verkeerde been is gezet door iemand die zich uitgaf voor een medewerker van president Petro Porosjenko. De man zou haar hebben verteld dat de president komende week een wetsvoorstel bij het parlement zou indienen om het homohuwelijk mogelijk te maken. Een blije Harms zette het nieuws meteen op Twitter, zonder zich af te vragen of het verhaal wel klopte.

Het tijdstip was prima, want gistermiddag was de Kyiv Pride in de hoofdstad. Wat was er mooier dan te kunnen vertellen dat Oekraïne zich aan de Europese praktijk conformeert en ook het homohuwelijk toestaat.

De kater kwam snel, want president Porosjenko liet vlot weten dat van een wetsvoorstel geen sprake is. Net zomin als het ministerie van Justitie bekend wil hebben dat zo'n voorstel in voorbereiding is, zoals diverse media afgelopen week nog meldden. Porosjenko gaat het er nog moeilijk mee krijgen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van eind maart volgend jaar.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: