dinsdag 26 juni 2018

Soldaat Bahlik (20) overlijdt week na fataal schot

Soldaat Roeslan Bahlik overleed afgelopen nacht aan de verwondingen die hij vorige week opliep toen hij werd geraakt door een kogel van een sluipschutter. De 20-jarige man uit de plaats Trostjanets (provincie Soemi) overleed in het bijzijn van zijn vader. Hij is niet meer bij kennis geweest. Bahlik is een van de vele jonge Oekraïners die het slachtoffer zijn geworden van de pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne.

Ook gisteren raakte weer een Oekraïense soldaat gewond door het oorlogsgeweld daar. De rebellen voerden 24 aanvallen uit op posities van het leger dat in een aantal gevallen terugschoot. Bij die tegenaanvallen zouden ook twee rebellen zijn gedood en liepen drie rebellen verwondingen op.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur op de soldaten bij het dorp Krimske. Ook waren de rebellen actief bij het dorp Loehanske en het stadje Zolote.

In de provincie Donetsk schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur op de soldaten die de stad Avdiivka en het dorp Kroeta Balka verdedigen. De legerposities bij het stadje Marinka en de dorpen Kamjanka en Verchniotoretske kwamen ook onder vijandelijk vuur te leggen. In de omgeving van de havenstad Marioepol waren er aanvallen op de soldaten bijde dorpen Lebedinske, Hnoetove, Sjirokine, Pavlopil en Starohnativka.

De separatisten in Donetsk maken melding van zeven aanvallen van het Oekraiense leger op hun posities nabij de stad Horlivka, de buurtschap Gagarin, Zajtseve, Dokoetsajevs, Stila en de buurtschap Petrovskoje. De separatisten in Loehansk houden het op drie aanvallen op de buurtschap Kalinove en het dorp Lozovoje.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: