zaterdag 30 juni 2018

Rebellen vallen 34 maal aan, twee soldaten gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. De rebellen vielen 34 maal aan. Bij tegenaanvallen zouden drie rebellen zijn gedood en twee gewond geraakt. In de provincie Loehansk werden de soldaten bij het dorp Novotoshkivkse net als donderdag aangevallen met een tank.

De legerposities bij het dorp Krimske werden bestookt met granaatwerpers en zware machinegeweren. In de avonduren schoten de rebellen met granaatwerpers, pantserwagens en zware machinegeweren op de soldaten bij Svitlodarsk, Novozvanivka en Travneve. De situatie was het meest gespannen in de omgeving van de bezette stad Horlivka. Hier werd gevochten bij het dorp Loehanske, de rebellen schoten met granaatwerpers, 82 millimeter mortieren en geweervuur. Bij Novhorodske werden de legerposities aangevallen met antitankwapens en zware machinegeweren.

In de provincie Donetsk vielen de rebellen de soldaten bij Marinka, Avdiivka, Piski, Verchniotoretske en Novomichailivka aan met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur. Bij het dorp Nevelske was een sluipschutter actief.

In de omgeving van de havenstad Marioepol kwamen de soldaten bij de dorpen Berdjanske en Hnoetove onder vuur van 120 millimter mortieren. Ook waren er aanvallen op legerposities bij de dorpen Vodiane, Lebedinske, Pavlopil en Sjirokine.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: