woensdag 23 mei 2018

Soldaat gesneuveld, 3 gewonden, 49 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen bij een aanval van de pro-Russische rebellen op het leger. Drie soldaten liepen verwondingen op. Bij tegenaanvallen werden volgens de legerleiding vier rebellen gedood en raakten nog eens vier rebellen gewond. De rebellen voerden in totaal 49 aanvallen uit.

In de provincie Loehansk schoten de rebellen met een zware mitrailleur op het dorp Stantisja Loehanska. Ook gingen de aanvallen door op de legerposities bij het dorp Trojtske. Verder werden soldaten beschoten bij de dorpen Travneve, Zajtseve en Pivdenne.

In de provincie Donetsk vuurden de rebellen op legerposities bij de steden Avdiivka en Krasnohorivka, als ook op die bij het dorp Opitne. De situatie verslechterde in de omgeving van Marioepol, bij de dorpen Talakivka, Vodiane en Sjirokine. Er werden 's avonds in drie uur tijd meer dan negentig 152 millimeter artilleriegranaten afgeschoten. Er vielen geen burgerslachtoffers. Wel raakten bedrijfsgebouwen beschadigd.

De separatisten in Loehansk maken melding van zeven aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities, onder meer in de omgeving van het monument voor prins Igor, de buurtschap Kalinovo en de dorpen Lozovoje, Nizhneje Lozovoje en Veselgorovka.

Bronnen: Unian, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: