donderdag 17 mei 2018

'Ook etnische Russen willen terug bij Oekraïne'

Kurt Volker.
Ook de Russisch sprekende inwoners vinden dat de bezette gebieden in de Donbas terug moeten keren bij Oekraïne. Volgens de speciale Amerikaanse gezant Kurt Volker staat deze constatering haaks op wat Rusland steeds beweert, namelijk dat de bevolking daar niets meer van Oekraïne moet hebben. Volker zegt dit in een interview met Voice of America met een verwijzing naar eigen ontmoetingen met etnische Russen.

De diplomaat brengt momenteel weer een bezoek aan Oekraïne, in het bijzonder aan het oosten van het land. ''Om meer te weten te komen over de humanitaire gevolgen van de Russische agressie. De dagelijkse gevechten raken de mensen aan beide kanten van de frontlijn. Zij verdienen het dat er eindelijk een einde komt aan dit geweld.''

Volker sprak gisteren in Kyiv met familieleden van gijzelaars, politieke gevangenen en vermiste personen. Ook sprak hij met parlementsleden over de kansen op een vredesmissie van de Verenigde Naties in Oost-Oekraïne. Ook de hervormingen, zoals het instellen van een anticorruptierechtbank, en allerlei veiligheidskwesties kwamen daarbij aan de orde.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: