vrijdag 11 mei 2018

Savtsjenko's advocaten houden het voor gezien

Nadia Savtsjenko.
De advocaten van Nadia Savtsjenko zien het niet langer zitten met het onafhankelijke parlementslid dat wordt verdacht van het plannen van een bloedige staatsgreep. Dat komt niet zozeer door haar, maar door Nadia's zus Vira die zich voortdurend bemoeit met de verdediging. Oleh Solovej en Dmitro Boegaj zijn het intussen zo zat dat ze Savtsjenko niet meer willen verdedigen als de rechtbank zich maandag buigt over het al dan niet verlengen van het voorarrest.

Het is onduidelijk of Nadia Savtsjenko er maandag alleen voor staat of dat er toch nog een nieuwe advocaat bereid wordt gevonden om haar bij te staan. Advocaat Solovej zegt het niet te weten. ''Maar misschien staat er vandaag of morgen iemand op die het op zich wil nemen.'' Die kans lijkt niet meer zo groot, want eerder trok ook advocaat Viktor Tsjevgoez zich terug omdat hij het niet eens kon worden met Nadia en haar zus Vira over de te volgen strategie.

Nadia Savtsjenko werd op 22 maart gearresteerd nadat het parlement haar onschendbaarheid had opgeheven. Een dag later besloot de rechtbank dat ze 59 dagen in voorlopige hechtenis zou blijven.
Bron: Unian

Geen opmerkingen: