woensdag 16 mei 2018

Nationalisten verhinderen bijeenkomst homorechten

Radicale nationalisten hebben vorige week donderdag in Kyiv een discussie over homorechten verhinderd. De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch meldt dat vandaag. Het agressieve gedrag van een twintigtal nationalisten was voor de wel aanwezige politie geen aanleiding om in te grijpen, waarna de zaaleigenaar tenslotte maar besloot om de bijeenkomst af te gelasten.

De bijeenkomst was georganiseerd door Amnesty International. Onderwerp van gesprek zou het wetsvoorstel moeten zijn waarmee 'propaganda' voor homoseksualiteit verboden wordt, evenals activiteiten waarmee opgekomen wordt voor de rechten van LGBTI'ers.

De radicale nationalisten kwamen een uur voor het begin van de bijeenkomst naar het gebouw en bedreigden daar de organisatoren die voor 'extremisten' werden uitgemaakt en die volgens hen 'buitenlandse belangen' zouden dienen. De vijf aanwezige agenten deden niets. Het omstreden wetsvoorstel is opgesteld naar aanleiding van een soortgelijke wet die twee jaar geleden in Rusland werd aangenomen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: