dinsdag 22 mei 2018

Ook vergiftigingsverschijnselen in school Charkiv

In een school in de stad Charkiv zijn vanmorgen 31 kinderen ziek geworden door een onbekend gas. Vijftien van hen moesten naar een ziekenhuis. Volgens Oleh Zabashta, vader van één van de patiëntjes, waren de verschijnselen die van pepperspray. ''De kinderen hadden tranende ogen en moesten hoesten. Drie kinderen raakten bewusteloos. Mijn dochter zat net iets verder weg. Ze is erg zwak, ze kan niet op haar benen staan en ziet erg bleek. Het lijken ook wel verlammingsverschijnselen.''

De autoriteiten melden intussen dat het beter gaat met de kinderen, ook die in het ziekenhuis. ''Zwakte en ademnood, maar ook bleek gezicht. Dat zijn de verschijnselen'', valt te lezen in een persbericht. Er wordt nu uitgezocht wat er precies is gebeurd.

Gisteren was er ook paniek op een school in de stad Mikolajiv, waar 32 kinderen met vergiftigingsverschijnselen in een ziekenhuis werden opgenomen. Begin deze maand deden zich vergelijkbare gevallen voor in scholen in Tsjerkasi en Novomoskovsk (provincie Dnipropetrovsk).

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: