zaterdag 19 mei 2018

Oekraïne wil meer internationale druk op Kremlin na burgerslachtoffers Trojtske

Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt de internationale gemeenschap op om de aanvallen van de pro-Russische rebellen op de burgerbevolking te veroordelen. Na de recente beschietingen van woningen aan de rand van de stad Svitlodarsk en in het dorp Trojtske is het volgens het ministerie eens te duidelijker geworden dat het tijd wordt om een vredeskorps van de Verenigde Naties naar Oost-Oekraïne te sturen.

In Trojtske werden in de nacht van donderdag op vrijdag drie gezinsleden gedood bij een artillerie-aanval en raakte een vierde zwaargewond. De aanval is door de Oekraïense autoriteiten gekwalificeerd als terrorisme.

'Wij roepen de internationale gemeenschap op om de politieke en diplomatieke druk op het Kremlin op te voeren om te stoppen met deze gevaarlijke escalatie in de Donbas die leidt tot nog meer slachtoffers, in het bijzonder onder burgers', luidt de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In de provincie Loehansk vielen de rebellen aan bij het stadje Popasna en de dorpen Novozvanivka en Trojtske. Vanuit de bezette stad Horlivka werden aanvallen uitgevoerd op legerposities bij de dorpen Zajtseve en Zalizne, en in de provincie Donetsk op het industriegebied aan de rand van de stad Avdiivka en bij het dorp Piski. In de omgeving van de havenstad Marioepol werden legerposites bij Vodiane, Lebedinske en Sjirokine beschoten. Bij Vodiane werden twee sluipschutters waargenomen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: