woensdag 9 mei 2018

'Huurlingen Janoekovitsj gaan rotzooi trappen'

De veiligheidsdiensten staan vandaag op scherp om er voor te zorgen dat de festiviteiten op deze Overwinningsdag zonder problemen verlopen. Er wordt vooral uitgekeken naar de mannen die zijn ingehuurd door aanhangers van ex-president Viktor Janoekovitsj. Zij moeten met vechtpartijen zorgen voor beelden waarmee de Russische televisie goede sier kan maken.

Het onafhankelijke parlementslid Borislav Bereza, voormalig woordvoerder van de extreem-nationalistische Rechtse Sektor, zegt over informatie te beschikken dat daadwerkelijk titoesjki - naar Vadim Titoesjko, die er in 2013 voor werd veroordeeld - zijn ingehuurd. Hij zegt dat Oleksander Dantsjenko uit Kyiv er achter zit. ''En niet voor het eerst. Hij deed ook al mee aan aanvallen op betogers op Majdan. Hij had al lang achter de tralies moeten zitten. Gelukkig wordt daar nu wel aan gewerkt.''

Er zijn volgens Bereza twee waarschijnlijke scenario's: ''Dat tuig zal gevechten gaan uitlokken met aanhangers van een nationalistische beweging of er wordt ''per ongeluk'' een kerkelijke processie verstoord. Het parlementslid zegt ook dat de staatsveiligheidsdienst SBOe het terreurbestrijdingsteam Alpha gaat inzetten om de politie te helpen om de raddraaiers meteen op te pakken.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: