maandag 26 maart 2018

Weer volop oorlogsgeweld met 44 aanvallen

Na een rustige week is het oorlogsgeweld gisteren weer in alle hevigheid losgebarsten. De pro-Russische rebellen vielen het leger 44 maal aan. Dat was in één dag vaker dan in de afgelopen drie weken in totaal. Bij die aanvallen werd een Oekraïense soldaat gedood en raakte een soldaat gewond.

In de provincie Donetsk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren op de versterkte legerposities bij de dorpen Opitne, Lebedinske en Sjirokine. De soldaten bij het dorp Piski werden met 82 millimeter mortieren en tankgranaten bestookt. De soldaten aan de rand van de stad Avdiivka, bij de dorpen Bohdanivka, Novotrojtske en Vodiane en bij de kolenmijn Boetivka kregen te maken met zowel 92 millimeter mortieren als met granaatwerpers.

Op de soldaten bij de dorpen Verchniotoretske en Pavlopil werd met zware machinegeweren geschoten, terwijl Hnoetove werd aangevallen met pantserwagens. Ook waren er aanvallen met geweervuur op de soldaten bij Kamjanka, Marinka en Krasnohorivka.

In de provincie Loehansk was het relatief rustig met twee aanvallen. De legerposities in het dorp Novhorodske werden aangevallen met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur, die bij het dorp Trojtske met zware machinegeweren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: