donderdag 29 maart 2018

Aantal aanvallen door rebellen neemt met dag toe

Het aantal aanvallen van de pro-Russische rebellen neemt met de dag toe. Gisteren waren het er 54. Er waren geen slachtoffers aan Oekraïense zijde. Wel werd bekend dat dinsdag een 19-jarige vrijwilliger van de Rechtse Sektor door een sluipschutter werd doodgeschoten. Om middernacht moet een nieuw staakt-het-vuren in gaan, maar het is door het toenemende geweld onduidelijk of daar wel iets van terecht komt.

De rebellen schoten met 122 millimeter artillerie op de legerposities bij het dorp Sjirokine, terwijl de versterkte legerposities bij de dorpen Pavlopil en Hnoetove onder vuur werden genomen met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en pantserwagens. Op de soldaten bij Vodiane en Piski werden 82 millimeter mortiergranaten afgevuurd.

De soldaten bij de stad Avdiivka en de dorpen Novotrojtske, Opitne, Kamjanka, Sjirokine, Talakivka en Piski werden aangevallen met granaatwerpers. De rebellen schoten met zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij hetstadje Marinka en vielen met geweervuur de soldaten aan bij de kolenmijn boetivka en Novomichailivka.

In de provincie Loehansk schoten ze met het 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren op de legerposities bij hetdorp Katerinivka, en met granaatwerpers en zware machinegeweren op die in Sjastia.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: