dinsdag 20 maart 2018

Timosjenko gelooft in Savtsjenko's onschuld, maar houdt slag om de arm

Nadia Savtsjenko.
De Moederlandpartij wil het verzoek van procureur-generaal Joeri Loetsenko inwilligen om de parlementaire onschendbaarheid van Nadia Savtsjenko op te heffen. Fractievoorzitter Joelia Timosjenko betwijfelt weliswaar of haar voormalige partijgenote in staat moet worden geacht om een staatsgreep te plegen, maar vindt ook dat de door Loetsenko geuite beschuldiging grondig moet worden onderzocht. Dat kan alleen als Savtsjenko's onschendbaarheid is opgeheven. Mogelijk wordt daar woensdag een besluit over genomen.

''Ik kan me niet voorstellen dat onze regering nu zo zwak is dat een enkeling in staat is om de macht over te nemen. Het lijkt meer op een afleidingsmanoeuvre'', aldus Timosjenko, verwijzend naar het voornemen van het kabinet om het gastransportsysteem over te hevelen van het staatsbedrijf Naftogaz naar Europese bedrijven.

Savtsjenko werd na haar gevangenschap in Rusland omarmd door de Moederlandpartij. Timosjenko stond haar plek als lijsttrekker bij de parlementsverkiezingen van oktober 2014 af aan deze nationale held, uiteraard met de bedoeling om optimaal van Savtsjenko's populariteit te profiteren. Maar al gauw bleek dat Savtjenko weinig op had met Timosjenko en haar Moederlandpartij. Na enkele maanden kwam het tot een breuk, waarna Savtsjenko als onafhankelijk parlementslid verder ging.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: