woensdag 28 maart 2018

Rebellen vallen leger 32 maal aan, geen slachtoffers

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 32 maal aangevallen. Er vielen geen slachtoffers aan Oekraïense zijde. De rebellen schoten in de provincie Loehansk met 82 millimeter mortieren op de soldaten die het dorp Novoloehanske verdedigen, terwijl ze drie aanvallen uitvoerden met granaatwerpers en zware machinegeweren op de versterkte legerposities bij het dorp Loehanske. De soldasten bij het dorp Zajtseve werden met zware machinegeweren en geweren bestookt.

In de provincie Donetsk werden de legerposities bij de dorpen Opitne, Novotrojtske, Lebedinkse, Starohnativka, Hnoetove en het stadje Marinka beschoten met granaatwerpers. Met zware machinegeweren en geweervuur werden de soldaten aangevallen aan de rand van de stad Avdiivka en bij de dorpen Talakivka, Pavlopil en Vodiane.

De versterkte legerposities bij het dorp Piski werden aangevallen met pantserwagens. Verder waren er aanvallen met geweervuur op de soldaten bij de dorpen Sjirolkine en Kamjanka en bij de kolenmijn Boetivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: