donderdag 15 maart 2018

Loetsenko: 'Savtsjenko wilde staatsgreep plegen'

De beschuldigingen aan het adres van het onafhankelijke parlementslid Nadia Savtsjenko worden steeds absurder. Procureur-generaal Joeri Loetsenko legde vanmorgen in een plenaire zitting van het parlement uit dat Savtsjenko een staatsgreep wilde plegen door het parlement gewapenderhand te bezetten en daarbij veel slachtoffers te maken onder ministers en haar collega-parlementsleden.

Bij de aanval op het parlement zouden handgranaten eerst worden gegooid, moest de koepel van het gebouw met mortiergranaten worden bestookt en moesten de overlevende parlementsleden door geweervuur om het leven komen. ''We hebben de onweerlegbare bewijzen'', aldus Loetsenko.

Hij vroeg het parlement om Savtsjenko's parlementaire onschendbaar op te heffen, waarna ze gearresteerd kan worden. Het parlement moet daarover nog beslissen, maar zette Savtsjenko alvast wel uit de commissie voor veiligheid en defensie. President Petro Porosjenko heeft intussen via een woordvoerder laten weten dat hij haar de titel 'Held van Oekraïne' wil afnemen als de beschuldigingen aan het adres van de voormalige oorlogsvrijwilliger waar blijken te zijn.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: