zaterdag 31 maart 2018

Vergeet het paasbestand: 32 aanvallen, soldaat gedood, vier gewonden

De onderhandelingstafel in Minsk is van een wezenlijk andere orde dan de rauwe werkelijkheid van het oorlogsfront. Dat is maar weer eens gebleken nu het paasbestand al op de eerste volop geschonden is door de pro-Russische rebellen. Maar liefst 32 aanvallen voerden de rebellen uit op posities van het leger. Dat kostte een Oekraïense soldaat het leven, terwijl vier soldaten gewond raakten.

In de provincie Donetsk schoten de rebellen met granaatwerpers en 82 millimeter mortieren, mar ook zelf met een antitankraket op de versterkte legerposities bij het dorp Talakivka. Op de soldaten bij de kolenmijn Boetivka en de dorpen Opitne, Verchniotoretske, Bohdanivka, Lebedinske en Sjirokine werden graantwerpers afgevuurd. De soldaten bij het dorp Vodiane werden aangevallen met zware machinegeweren en luchtdoelgeschut, die bij de dorpen Pavlopil, Novotrojtske, Kampjanka, Pisjevik, Piski, de stad Avdiivka en het stadje Marinka met geweervuur.

Ook in de provincie Loehansk was het gisteren onrustig. De rebellen vielen hier mete granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur de soldaten bij het dorp Loehanske aan. De legerposities bij het dorp Katerinivka kregen te maken met granaatwerpers.

Uiteraard melden de separatisten op hun beurt dat ze zijn aangevallen door het Oekraïense leger. In de provincie Donetsk zou dat zestien maal zijn gebeurd, in de provincie Loehansk eenmaal.

Bronnen: Unian, Doni News

Geen opmerkingen: