zaterdag 17 maart 2018

Premier: Savtsjenko is 'niet goed bij haar hoofd'

Premier Volodimir Hrojsman meent dat het parlementslid Nadia Savtsjenko ''niet goed bij haar hoofd'' is. ''Ik heb de bewijzen van het Openbaar Ministerie tegen haar niet gezien, maar ik geloof wel dat het waar is wat ik heb gehoord: ze is in de war'', zei de premier vandaag in een interview met de radiozender NV.

Savtsjenko wordt er van beschuldigd dat zij persoonlijk betrokken is bij voorbereidingen om een aanslag te plegen op het parlement als aanzet tot een staatsgreep. Er zouden veel slachtoffers onder leden van de regering en het parlement moeten vallen, verklaarde procureur-generaal Joeri Loetsenko donderdag.

Savtsjenko maakte het er diezelfde dag niet beter op door op tv-zender 112 te verklaren dat zij wel een eed heeft afgelegd om Oekraïne trouw te zijn, maar dat dit niet geldt voor president Petro Porosjenko. Zij gaf er blijk van dat ze er geen problemen mee heeft als Porosjenko aan de kant wordt gezet. Komende week besluit het parlement of Savtsjenko's onschendbaarheid als lid van datzelfde parlement wordt opgeheven en ze vervolgens gearresteerd kan worden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: