zondag 25 maart 2018

'Poetin voelt voor Kosovo-model Oost-Oekraïne'

De Russische president Vladimir Poetin zou er wel wat voor voelen om Oost-Oekraïne onder het bestuur te brengen van de internationale gemeenschap, ofwel de Verenigde Naties. Dat meldt het Amerikaanse magazine Time op basis van bronnen bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarmee zou in de Donbas een situatie kunnen ontstaan als in Kosovo dat negen jaar lang werd bestuurd door een VN-missie, waarna het onafhankelijk werd.

Diezelfde bronnen melden evenwel dat er met Poetin absoluut niet valt te praten over zo'n constructie voor de Krim, want de Russische president houdt bij iedereen de boot af met de korte mededeling dat het ''niet meer dan logisch'' is dat het schiereiland bij Rusland hoort.

Met Rusland valt ook nog altijd niet te praten over het stationeren van een vredeskorps van de Verenigde Naties in Oost-Oekraïne waarbij de blauwhelmen niet alleen langs de frontlijn komen, maar ook langs de Russische grens. Dat is de wel de wens van Oekraïne, dat zich gesteund weet door de Amerikaanse regering.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: