vrijdag 23 maart 2018

Rayanair gaat (nog) niet vliegen vanuit Eindhoven

De Ierse low cost airline Ryanair begint in oktober met vluchten vanuit Kyiv en Lviv naar vijftien Europese bestemmingen, maar Eindhoven is daar niet meer bij. Aanvankelijk was het nog wel de bedoeling dat er lijnvluchten van de Oekraïense hoofdstad naar Eindhoven zouden komen, maar vandaag bij de ondertekening van de contracten van Ryanair met de luchthavens van Kyiv (Borispil) en Lviv wordt deze bestemming niet meer genoemd.

Er wordt vanaf dit najaar wel gevlogen door Ryanair van Kyiv naar Barcelona, Bratislava, Wroclaw, Warschau, Krakau, Poznan, Gdanks, Vilnius, Stockholm en Londen. Vanuit Lviv gaat het naar Krakau, Warschau, Düsseldorf, Memmingen en Londen.

''We verwachten dat er in de komende twee jaar nog twee belangrijke Europese bestemmingen bij komen. Op termijn willen we ook vliegtuigen stationeren in Oekraïne. Dat gebeurt als we vanaf drie of vier luchthavens gaan vliegen op meer Europese bestemmingen. We verwachten een snellere groei in Oekraïne dan in Polen'', zei algemeen directeur Michael O'Leary van Ryanair vanmiddag bij de ondertekening van de contracten.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: