woensdag 21 maart 2018

Alsnog akkoord Ryanair: vluchten vanaf 30 oktober

De onderhandelingen tussen de Ierse vliegmaatschappij Rayanair en de Oekraïense autoriteiten zijn afgerond. Met ingang van 30 oktober dit jaar worden elf vluchten uitgevoerd vanuit Kyiv en Lviv op Europese bestemmingen. Nog deze week wordt de overeenkomst met Ryanair ondertekend, aldus premier Volodimir Hrojsman vanochtend.

Afgelopen zomer liepen de onderhandelingen spaak, omdat algemeen directeur Pavlo Pjabikin van de luchthaven Borispil niet van zins was om zaken te doen met Ryanair. De grootste low cost carrier van Europa stelde zulke hoge eisen aan de luchthaven dat die er jaarlijks 2 miljard hrivna (bijna 62 miljoen euro) op toe zou moeten leggen.

Ryanair had vanaf eind oktober 2017 op Oekraïne willen vliegen - onder meer van Eindhoven naar Kyiv - maar de maatschappij zag er toen vanaf. Dat leidde tot grote politieke commotie. Pjabikin kreeg het verwijt dat hij vooral het belang van Ukraine International Airlines (UIA) zou dienen door een zware concurrent te weren. Premier Hrojsman greep in en gaf opdracht om alsnog tot een akkoord te komen. Dat is na driekwart jaar onderhandelen dus gelukt.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: