vrijdag 30 maart 2018

Paasbestand ligt al weer aan gruzelementen

Het paasbestand in Oost-Oekraïne is sinds middernacht al weer tweemaal geschonden, aldus het leger vanochtend. Pro-Russische rebellen vielen in de provincie Donetsk de legerposities aan bij de stad Avdiivka en het dorp Opitne. In de provincie Loehansk bleef het rustig. Er raakte niemand gewond. Het paasbestand werd onlangs overeen gekomen door de zogenoemde Contactgroep in Minsk.

De rebellen leefden zich gisteren nog uit met het hoogste aantal aanvallen van de afgelopen weken. Maar liefst 57 aanvallen deden ze op posities van het leger. Daarbij raakten drie Oekraïense soldaten gewond. In de provincie Donetsk werden de versterkte legerposities bij het dorp Pavlopil beschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers, zware machinegeweren en pantserwagens.

De soldaten in het dorp Sjirokine werden onder vuur genomen met 82 millimeter mortieren, de soldaten bij Avdiivka en de dorpen Vodiane, Hnoetove, Piski, Opitne, Novotrojtske, Lebedinske en Pisjtsjevik werden bestookt met granaatwerpers en geweervuur.

De soldaten die het stadje Marinka en de dorpen Talakivka, Kamjanka en Verchniotoretske verdedigen, werden aangevallen met zware machinegeweren. Op de soldaten bij het dorp Novotrojtske werd zelfs een antitankraket afgevuurd. In de provincie Loehansk tenslotte was er een aanval op de legerposities bij het dorp Artemove met granaatwerpers en geweervuur, terwijl de versterkte legerposities bij het dorp Loehanske werden beschoten met zware machinegeweren.

Bronnen: 112.ua, Unian

Geen opmerkingen: