vrijdag 21 februari 2014

Veel politie rond parlementsgebouw

Er is veel politie op de been rond het parlementsgebouw dat vanmorgen om 9.00 uur onze tijd weer bijeen komt, mogelijk om te besluiten over de terugkeer naar de grondwet van 2004 die de macht van de president aanzienlijk beperkt. Parlementsvoorzitter Ribak blijkt toch niet het land uit, zoals eerder bericht, maar leidt de vergadering.

Er is oproerpolitie, gewone politie (militia) en er staan volgens een verslaggever van het persbureau Unian ook twee pantserwagens bij het gebouw. De sfeer onder de politiemensen is ontspannen.

Op het Onafhankelijkheidsplein is het de hele nacht rustig geweest, zonder flashbanggranaten en molotovcoacktails. Volgens een correspondent van Radio Svoboda is er geen politie in de buurt van de barricades rond Maidan. Vanaf het podium daar wordt echter wel gewaarschuwd om niet buiten het plein te gaan vanwege de mogelijke aanwezigheid van sluipschutters.

Er zijn in het centrum van Kiev vanmorgen acht bussen met inwoners van Lviv aangekomen. Zij verblijven op het Michaelivskaplein.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat er gisteren officieel 75 doden zijn gevallen, waarvan 16 politiemensen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: