dinsdag 18 februari 2014

Ook aanhangers Partij van de Regio's staan klaar

Aanhangers van de Partij van de Regio's staan klaar om met de anti-regeringsdemonstranten in de slag te gaan. Het zou gaan om gehelmde mannen met stokken die stenen uit het wegdek hebben gehaald en die op dekens mee hebben genomen naar het strijdtoneel bij het parlementsgebouw in Kiev. Ze hebben witte en rode armbanden ter onderscheiding van de betogers en roepen leuzen als 'Tegen nationalisme en fascisme!''en ''Steun Viktor Janoekovitsj!'

Het regeringskwartier staat vol zwarte rook van de autobanden die in brand zijn gestoken op de hoek van de Hroesjevskistraat en het Europaplein. De oproerpolitie duwt de betogers terug uit de Lipskastraat, waar het hoofdkwartier van de Partij van de Regio's is gevestigd. Aan het einde van de ochtend was dit kantoor even bezet door betogers, maar al snel terug veroverd. Volgens een verslaggever van Interfax neemt het aantal betogers nog steeds toe.

Het parlement vergadert niet. Parlementsvoorzitter Volodimir Ribak moest een ambulance laten komen nadat hij onwel was geworden. Zijn bloeddruk zou veel te hoog zijn door de spanning. Volgens een parlementslid van de Moederlandpartij zijn de betogers van plan het parlementsgebouw te bezetten als er niet snel een wetsvoorstel van de oppositie wordt aangenomen om terug te keren naar de grondwet van 2004.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: