maandag 24 februari 2014

EU wil snel alsnog associatieverdrag met Oekraïne

De Europese Unie ziet uit naar de ondertekening van het associatieverdrag met Oekraïne. Eerst moet er een nieuwe, legitieme regering zijn. "Daarna werken we samen toe naar de ondertekening", aldus woordvoerder Olivier Bailly van de EU maandagmiddag tijdens een persconferentie in Brussel. Drie maanden geleden besloot de zaterdag afgezette president Viktor Janoekovitsj af te zien van de ondertekening van het associatieverdrag dat ook een vrijhandelsverdrag omvat.

Janoekovitsj zag, met een 'beloning' van 11 miljard euro van Russische zijde in het vooruitzicht, dat het uitvoeren van de bepalingen van het verdrag een te zware financiële last zou betekenen. Het was het begin van het anti-regeringsprotest dat zaterdag leidde tot het afzetten van de president en zijn regering.

Maandagmiddag liet ook interim-president Oleksandr Toersjinov weten dat hij zo snel mogelijk met de EU wil gaan praten over het associatieverdrag. Hij liet dat weten aan Eurocommissaris Catherine Ashton (Buitenlandse Zaken) die momenteel in Kiev is.

Bron: Interfax

1 opmerking:

Unknown zei

Dan volgt een snelle move en herrie met de Russen..
de bevolking zelf weet absoluut niet in welke wantoestand ze weer met deze EU terecht komen.

Beter doen ze er aan eerst alle buitenklandgedoe en biedingen de deur uit schoppen om eerst eens zelf wat orde op zaken te stellen.
Al bevolking valt er niets van deze EU te verwachten..alleen de elite groep die toch al alles heeft wordt dan ook weer ondersteund en de rest mag opkrassen..heerlijk vrij in Europa zonder baan en mogelijk inkomen uit een sociaal vangnet..lang leve deze EU..We zitten echt op jullie komt te wachten..