woensdag 26 februari 2014

Kolo wil kabinet 'met vertrouwen van het volk'

Een kabinet dat het vertrouwen van het volk heeft, kan niet bestaan uit de rijkste inwoners van het land, van mensen die in overheidsdienst zijn of die deel uitmaakten van de regering vanaf 2010, het jaar waarin Viktor Janoekovitsj aan de macht kwam. Het zijn de criteria die de belangenorganisatie Kolo stelt aan het nieuwe kabinet.  een nieuwe overkoepeling van de organisaties die in de afgelopen drie maanden deel uitmaakten van het anti-regeringsprotest.

Ministers moeten van Kolo tenminste zeven jaar werkervaring in een bepaalde sector hebben, met uitzondering van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de staatsveiligheidsdienst SBU. Ook is tenminste vijf jaar leidinggevende ervaring nodig en mogen kandidaat-ministers niet in opspraak zijn gekomen doordat ze de mensenrechten hebben geschonden.

"Wij streven naar een kabinet dat bestaat uit erkende vakspecialisten die bovendien een onberispelijke staat van dienst hebben. Wij willen geen partijmensen aan het roer zien'', aldus een woordvoerder van Kolo. De nieuwe organisatie wordt in ieder geval serieus genomen door waarnemend minister van Financien Joeri Kolobov. Die nodigde vertegenwoordigers van Kolo uit voor een gesprek dat liefst vier uur duurde.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: