woensdag 26 februari 2014

Politie mag geen geweld gebruiken op de Krim

De politie heeft opdracht gekregen om aanvaringen met de pro-Russische betogers op de Krim en in de havenstad Sevastopol te voorkomen. Ze mag zeker geen geweld gebruiken, aldus waarnemend minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken. Het is geen teken van zwakte, aldus Avakov. "We moeten ons verstand gebruiken. Alleen zonder geweld kunnen we dit tot een goed einde brengen.''

Hij gaf ook aan dat een aantal parlementsleden onder leiding van Andrei Sentsjenko naar de Krim is afgereisd. Zij moeten gaan bemiddelen tussen de pro-Russische krachten en de mensen die bij Oekraine willen blijven.

Tijdens de schermutselingen tussen voor- en tegenstanders van afscheiding overleed een oudere man aan een hartaanval. Zeven anderen raakten gewond en kregen medische hulp.

Parlementslid Sergei Tigipko van de Partij van de Regio's heeft woensdag een oproep gedaan om niet langer in te spelen op separistische gevoelens. ''Dat scenario gaat niet werken, de Krim blijft deel uitmaken van Oekraine'', aldus Tigipko. Hij veroordeelde ook de roep vanuit het buitenland om Oekraine op te delen. ''Ons volk maakt dat zelf wel uit, zonder hulp van buitenaf."

Bron: Kyiv Post, Interfax

Geen opmerkingen: