maandag 24 februari 2014

Timosjenko gaat voor operatie naar Berlijn

Oppositieleider Joelia Timosjenko heeft het aanbod van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aangenomen om een herniaoperatie te ondergaan in de kliniek Charite in Berlijn. Dat heeft haar Moederlandpartij maandagavond bekend gemaakt. Timsojenko wil volgende week eerst nog een bijeenkomst bijwonen van de Europese Volkspartij, de grootste partij in het Europese Parlement.

Timosjenko kwam afgelopen zaterdag vrij. Zij zat 2,5 jaar gevangen wegens machtsmisbruik, een veroordeling die breed gezien werd als politiek gemotiveerd en bedoeld om president Viktor Janoekovitsj te vrijwaren van concurrentie bij de aanvankelijk in maart volgend jaar geplande presidentsverkiezingen.

Van die 2,5 jaar bracht Timosjenko zo'n twee jaar door in een ziekenhuis in Charkiv vanwege haar ernstige rugklachten. Artsen van de Berlijnse kliniek Charite behandelden haar en zij bezochten de politica ook geregeld. Hun dringende advies was om Timosjenko een herniaoperatie in Duitsland te laten ondergaan. Dat gaat binnenkort dus gebeuren.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: