woensdag 5 oktober 2016

Rebellen 'begraven' eigen bestand: 68 aanvallen

Van een wapenstilstand van de kant van de pro-Russische rebellen kan geen sprake meer zijn, want gisteren vielen ze maar liefst 68 maal het Oekraïense leger aan dat zelf zegt dat het al sinds begin vorige maand is gestopt met terugschieten. Het aantal aanvallen van gisteren is een verdubbeling van wat vorige week al gebruikelijk was.

De meeste aanvallen (36) hadden plaats in de doorgaans veel rustiger provincie Loehansk. Er waren, wat een legerwoordvoerder vanmorgen noemde, ''gewapende provocaties'' tegen de soldaten bij Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka, Triochizbenka, Stanitsja Loehanska en Popasna. Daarbij gebruikten de rebellen machinegeweren en granaatwerpers. Bij Popasna, Novo-Oleksandrivka en Stepne waren sluipschutters actief. De rebellen vuurden ook 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren af op de legerposities bij Novo-Oleksandrivka en Novozvanivka en ze vielen daar aan met bewapende pantservoertuigen.

Nabij de stad Donetsk was het zoals gebruikelijk weer onrustig bij de stad Avdiivka, waar 120 millimeter mortieren tegen de soldaten op het industrieterrein werden ingezet. Ook het dorp Novoselivka Droeha kreeg er mee te maken. Met machinegeweren en granaatwerpers werden soldaten bij Novhorodske, Kamjanka en Zajtseve beschoten.

In de omgeving van de havenstad Marioepol werd door de rebellen geschoten op soldaten bij Marinka, Sjirokine, Talakivka, Starohnativka en Hnoetove. Daar werden raketaangedreven granaten en machinegeweren gebruikt. Op Slavne werden antitankraketten afgevuurd, terwijl Talakivka en Lebedinska met pantservoertuigen werd aangevallen. Talakivka kreeg te maken met 82 milliemeter mortieren, terwijl bij Marinka een sluipschutter werd gesignaleerd.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten