woensdag 12 oktober 2016

Avakov haalt uitzonderlijk fel uit naar Hollande

De Franse president Francois Hollande krijgt er flink van langs van minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken die hem verwijt zijn boekje te buiten is gegaan met zijn opmerking dat er eerst maar eens verkiezingen in de bezette gebieden in de Donbas gehouden moeten worden voordat Oekraïne weer de volledige zeggenschap krijgt over de grens met Rusland.

''Eerst was het de Franse minister Ayrault die ons de les kwam lezen en nu zegt president Hollande dit weer. Ik zeg u, meneer Hollande, dat u het niet moet wagen om ons land en de levens van miljoenen Oekraïners in de waagschaal moet leggen, alleen maar omdat u dat beter uit komt'', schrijft de minister op zijn Facebookpagina.

Avakov vindt dat Hollande meer respect moet hebben voor ''het grootste land van Europa dat met Majdan niet alleen de Europese waarden heeft omarmd, maar dat ook bereid is zijn beste zonen en dochters daarvoor op te offeren''. Hij wijst Hollande er vervolgens op dat hij maar eens goed moet kijken hoe Rusland nu in Syrië te werk gaat.

Tenslotte: ''Uw suggesties en interpretaties van de manier waarop de oorlog in de Donbas moet worden opgelost zijn onacceptabel en zelfs beledigend voor elke rechtgeaarde Oekraïner. Door Oekraïne weg te geven aan Poetin offert u ook Europa op. Het is beter om een democratisch front te vormen tegen Poetin dan om hem tegemoet te komen.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten