maandag 17 oktober 2016

Bestorming van Avdiivka lijkt ophanden te zijn

De pro-Russische rebellen zijn vanmorgen om zeven uur plaatselijke tijd een offensief begonnen tegen het Oekraïense leger dat al sinds januari het industrieterrein aan de rand van de stad Avdiivka verdedigt tegen vrijwel dagelijkse aanvallen. Dat meldt het persbureau Unian vanmorgen op basis van informatie van aalmoezenier Volodimir Shved vanuit Avdiivka.

''Er wordt vanuit de richting van het dor Jajnoevata geschoten, zelfs met tanks. We worden al twee nachten achtereen aangevallen, maar dit lijkt de aanzet tot een bestorming'', aldus Shved. Het is nu overigens niet het industrieterrein dat wordt beschoten, maar een ander, bewoond deel van Avdiivka. ''Opvallend genoeg proberen de mensen hier toch naar hun werk te gaan, ook al zijn ze gehaast onderweg.''

De rebellen voerden gisteren 61 aanvallen uit op stellingen van het Oekraïense leger. In de provincie Loehansk werden 29 aanvallen gemeld, 23 uit de omgeving van Marioepol en 'slechts' 9 uit de omgeving van Donetsk. De dorpen Novo-Oleksandrivka, Krimske, Bohoeslavske, Novozvanivka en Orichove in de provincie Loehansk werden aangevallen met mortieren, Popasna met 122 millimeter artillerie.

Oostelijk van Marioepol werd met zware machinegeweren en granaatwerpers geschoten op soldaten bij de dorpen Hranitne, Novotrojtske, Pavlokpil en Talakivka. Bij het stadje Marinka kregen ze te maken met 122 millimeter artillerie en bij de dorpen Vodjane en Lebedinski met 152 millimeter artillerie. Sluipschutters waren actief bij Sjirokine en Krasnohorvika.

Uit de omgeving van de stad Donetsk werden aanvallen gemeld met machinegeweren en granaatwerpers op de dorpen Droezhkivka, Zajtseve en Novhorodske. Tegen soldaten bij de dorpen Loehanske, Verchjotoretske en Trojtske werden mortieren en artillerie ingezet.

Bij de aanvallen van gisteren kwam een Oekraïense soldaat om het leven. Zeven soldaten liepen verwondingen op.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten