dinsdag 18 oktober 2016

Volksfront dreigt tegen begroting te stemmen

Het Volksfront zal tegen de begroting voor volgend jaar stemmen als het parlement er niet in slaagt om een wet aan te nemen waarmee het mogelijk wordt om door corruptie verkregen geld en goederen terug te vorderen. Minister Pavlo Petrenko van Justitie, namens het Volksfront op deze post, vindt dat er geen geldige argumenten zijn om de wet af te wijzen, tenzij het er om gaat dat de belangen van corrupte topambtenaren en bestuurders worden gediend.

Petrenko zei gisteravond in een interview met tv-zender ICTV dat de wet niet is bedoeld om 'de kleine man' te pakken. ''We richten ons met deze wet op de grote vissen, niet op de kleine. Er worden veel onwaarheden verkondigd over deze wet.'' Op de kritiek van parlementslid Olena Sotnik van Zelfredzaamheid dat in de wet juist een uitsluiting is opgenomen voor de 'grote vissen', reageerde de minister dat die omstreden regel best geschrapt kan worden.

Het wetsvoorstel heeft de goedkeuring gekregen van deskundigen die hem namens de Europese Commissie onder de loep hebben genomen. President Petro Porosjenko heeft het parlement inmiddels met klem gevraagd om de confiscatiewet aan te nemen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten