donderdag 13 oktober 2016

'Rebellen schieten met wat ze voorhanden krijgen'

Gouverneur Pavlo Zhebrivki van de provincie Donetsk ziet de situatie rond de stad Marioepol met de nodige zorg aan. ''Ze schieten met alles wat ze maar voorhanden krijgen'', constateert hij in een interview met tv-zender 112. Er is sprake van een forse toename van het aantal aanvallen van de pro-Russische rebellen op de omgeving van de strategisch gelegen havenstad met pakweg een half miljoen inwoners.

Toch is de situatie niet kritiek, meent de gouverneur. ''We hebben gelukkig genoeg manschappen daar, zodat een eventuele doorbraakpoging ongetwijfeld wordt afgeslagen. Zhebrivski zei in het interview ook dat de situatie rond Petrivske ''relatief rustig'' is. Zowel de rebellen als het Oekraïense leger hebben zich teruggetrokken van de doorlaatpost bij Petrivske.

Het dorp zelf is in handen van de rebellen, het leger heeft zich aan de andere kant van de doorlaatpost teruggetrokken. Tegenstanders van deze terugtrekking vrezen dat de rebellen van de gelegenheid gebruik zullen maken om terrein te winnen.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten