woensdag 12 oktober 2016

Vier soldaten gewond geraakt bij 44 aanvallen

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op posities van het Oekraïense leger zijn gisteren vier soldaten gewond geraakt. Het was opnieuw een onrustige dag in de omgeving van Marioepol, waar de rebellen 34 aanvallen deden. In de Donbas werden 44 aanvallen geregistreerd. Tegen soldaten bij de dorpen Sjirokine en Vodjane gebruikten de rebellen 122 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren bij meerdere aanvallen, terwijl ze 82 en 120 millimeter mortieren afvuurden op het stadje Marinka en de dorpen Taramtsjoek, Talakivka en Lebedinske.

In de provincie Loehansk werd met granaatwerpers, zware machinegeweren, mortieren en zelfs antitankraketten geschoten op soldaten bij Novo-Oleksandrivka en Novozvanivka. bij Novhorodske was een sluipschutter actief en er wred ook met granaatwerpers en machinegeweren aangevallen. De stad Avdiivka werd ook weer aangevallen, ditmaal met 122 millimeter artillerie.

''Om onze versterkingen te behouden en vijandelijke doorbraak tegen te houden, waren onze soldaten genoodzaakt om in een aantal gevallen terug te schieten. Daarbij zijn alleen machinegeweren en granaatwerpers gebruikt'', aldus een verklaring van het leger vanmiddag.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten