dinsdag 18 oktober 2016

'Timosjenko handelt enkel uit eigenbelang'

Fractievoorzitter Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij en haar partijgenoot Serhii Taroeta stellen momenteel alles in het werk om algemeen directeur Valeria Gontareva weg te krijgen bij de nationale bank NBOe. Dat dient volgens het parlementslid Tetjana Ritsjkova van het Blok-Porosjenko niet het landsbelang, maar uitsluitend de persoonlijke belangen van beide parlementsleden in de banksector.

''Timosjenko en Taroeta werken al heel lang samen, hij was jarenlang haar sponsor. Dat zij zich nu tegen Gontareva keren, komt omdat die de banksector onder handen neemt en daarmee raakt aan de zakelijke belangen van de mensen achter die twee'', aldus Ritsjkova.

Gontareva krijgt het verwijt dat zij geen oog heeft voor de vele Oekraïners die geld hebben geleend in vreemde valuta, vooral Amerikaanse dollars. Zij zijn in problemen gekomen door de forse waardedaling van de hrivna. 
 
Het Blok-Porosjenko wijst er nu op dat in de tijd dat Timosjenko premier was er ook zo'n forse waardedaling van de Oekraïense munt plaats had. Het wordt hypocriet genoemd dat zij nu eist dat de Oekraïners met een lening in buitenlandse valuta gecompenseerd worden door de overheid ''terwijl ze destijds als premier geen enkele behoefte voelde om met zo'n compensatie te komen''.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten