vrijdag 14 oktober 2016

Veertien aanvallen rebellen op omgeving Marioepol

De pro-Russische rebellen hebben zich gisteren weer vooral gericht op de omgeving van Marioepol, waar veertien aanvallen werden gemeld op Talakivka, Marinka en Bohdanivka met granaatwerpers en zware machinegeweren. Sjirokine en Vodjane werden beschoten met 120 millimeter mortieren en 122 millimeter artillerie. De waarnemers van de OVSE melden dat zij afgelopen woensdag meer dan 500 explosies hebben geteld ten zuidoosten en oosten van de havenstad Marioepol.

In de provincie Loehansk waren er tien aanvallen op posities van het Oekraïense leger. De rebellen beschoten Novozvanivka met 152 millimeter artillerie. Soldaten bij Stanitsja Loehanska kregen te maken met granaatwerpers en geweervuur. Ook was in deze omgeving een sluipschutter actief.

In de omgeving van Donetsk was het rustig, met uitzondering van Avdiivka. De soldaten die het industrieterrein bij deze stad al sinds januari verdedigen tegen dagelijkse aanvallen van de rebellen werden gisteren onder vuur genomen met 82 en 120 millimeter mortieren.

In totaal werden 25 aanvallen geregistreerd.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten