zaterdag 15 oktober 2016

OVSE wil eind aan geweld tegen journalisten

OVSE-woordvoerder voor de media Dunja Mijatovic heeft de Oekraïense regering opgeroepen om een einde te maken aan het geweld en het bedreigen van journalisten en om de daders te straffen. Mijatovic sprak er gisteren over met minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken. Ze zei hem dat ze nauwlettend de ontwikkelingen volgt rond de journalisten Roman Soesjtsjenko en Mikola Semena, respectievelijk gevangen in Rusland en onder huisarrest op de Krim.

Tegelijkertijd sprak ze er Klimkin op aan dat journalisten in Oekraine, met name de onderzoeksjournalisten onder hen, het zwaar te verduren hebben. ''Het hoort niet in een democratie dat journalisten als verraders worden neergezet'', hield Mijatic de minister voor.

De OVSE-woordvoerder sprak ook met Sevgil Moesajeva, hoofdredacteur van de Oekrajinska Pravda en zij noemde speciaal Pavel Sjeremet, de journalist van deze online krant die in juli om het leven kwam door een autobom. Of het nu om Georgie Gongadze gaat, of om Oles Boezina en Vjachelsalv Veremii, hun moordenaars behoren hun straf niet te ontlopen. Dat brengt elke journalist in gevaar.''

Bron: Interfax

Geen opmerkingen:

Een reactie posten