zondag 16 oktober 2016

Zwaartepunt aanvallen nu in provincie Loehansk

De pro-Russische rebellen hebben gisteren 43 aanvallen uitgevoerd op posities van het Oekraïense leger, met ditmaal de meeste aanvallen in de doorgaans veel rustiger provincie Loehansk: 19 tegen 18 oostelijk van Marioepol. De rebellen vuurden 122 en 152 millimeter martillerie af op Novozvanivka en Novo-Olenskandrivka. Soldaten bij het laattse dorp werden ook nog eens beschoten met 120 millimeter mortieren,

Stanitsja Loehanska werd bestookt met 82 millimeter mortieren, terwijl ze bij Popasna te maken kregen met zowel 82 als 120 millimeter mortieren als met 122 millimeter artillerie. Uit de omgeving van Donetsk werden beschietingen gemeld met 120 millimeter mortieren op Zajtsve, terwijl Avdiivka, Novhorodske en Trojtske te maken hadden met granaatwerpers.

Oostelijk van Marioepoll waren er aanvallen van de rebellen op legerposities bij Marinka en Krasnohorivka met 82 en 120 millimeter mortieren. Sjirokine werd aangevallen met pantserwagens, mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren.

Bij de aanvallen van gisteren zijn vier Oekraïense soldaten gewond geraakt.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten