zaterdag 1 oktober 2016

Boetivkamijn dreigt verloren te gaan door bestand

Het Oekraïense leger dreigt de kolenmijn Boetivka te verliezen aan de pro-Russische rebellen als gevolg van het staakt-het-vuren dat van de kant van het leger wel wordt nageleegd, maar waar de rebellen zich niets aantrekken. De soldaten die de kolenmijn verdedigen, worden geregeld bestookt met allerlei wapens. Nu ze niet terug mogen schieten, worden ze langzaam maar zeker omsingeld door de rebellen, aldus tv-zender TSN in een reportage.

Het aantal kogelgaten in de borstwering waarachter de soldaten zich bevinden is veelzeggend. Er zit niet meer dan 10 tot 12 centimeter tussen de kogelgaten, een teken dat de soldaten al flink wat te verduren hebben gehad. Een soldaat die zich Sam noemt, legt uit dat de rebellen vrijwel dagelijks om acht uur 's avonds beginnen met schieten. ''Dan komt een stroom van kogels onze kant op. Dat is zo heftig dat we niet eens kunnen kijken van welke kant ze schieten.''

De rebellen voerden gisteren opnieuw 34 aanvallen uit op het leger. In de provincie Loehansk richtten die zich weer op Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka en Popasna. In de omgeving van Marioepol igng het om Marinka, Talakovka, Starohnativka, Sjirokine en Pavolopil, terwijl bij Donetsk Avdiivka en Novhorodske werden beschoten.

Bij de aanvallen van gisteren raakten twee Oekraïense soldaten gewond.

Bronnen: Unian, Ukrinform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten