woensdag 5 oktober 2016

'Amerikaanse regering zet Oekraïne onder druk'

De Verenigde Staten gaan in de komende twee weken alles in het werk stellen om Oekraïne te overreden om inschikkelijker te zijn tegenover Rusland en de pro-Russische rebellen. Dat meldt de Oekraïense nieuwsportal LIGA.net op basis van informatie uit de directe omgeving van president Petro Porosjenko.

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden zou Porosjenko eind september tijdens diens bezoek aan de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York om uitleg verzocht over wat de reden is dat de Oekraïense regering er over sommige kwesties een onwrikbaar standpunt op na houdt. Porosjenko zou Biden uitgelegd hebben dat de publieke opinie in zijn land een aantal zaken niet accepteerd.

Biden zou Porosjenko hebben gevraagd om toch akkoord te gaan met afspraken die de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland overeen is gekomen met Vladislav Soerkov, de rechterhand van de Russische president Vladimir Poetin. Nuland is vandaag in Moskou gearriveerd om daar tot zaken te komen. Volgens de informanten van LIGA.net wil de Amerikaanse president Barack Obama in de laatste maanden van zijn presidentschap nog een doorbraak in het conflict in de Donbas zien te realiseren.

Bron: Unian

1 opmerking:

  1. Maar wie heeft er nu nog vertrouwen in de Amerikanen?

    BeantwoordenVerwijderen