zondag 18 september 2011

Zoon politicus ontloopt straf voor doodrijden jongen

Het zal je zoon maar zijn... Dimitro Kravets heeft in ieder geval geluk met z'n vader, die voor de Partij van de Regio's deel uitmaakt van het stadsbestuur van Odessa. Hij ontloopt daardoor z'n straf voor het doodrijden van een jongen en het dusdanig verwonden van een meisje dat die de rest van haar leven de gevolgen van ondervindt. Het ongeluk gebeurde twee jaar geleden toen Kravets met z'n Mercedes S550 twee voetgangers aanreed. Hij ontkent elke betrokkenheid bij het ongeluk.

In een reportage van de tv-zender STB geeft de lokale rechercheur Olena Suprunenko weliswaar aan dat er voldoende bewijs tegen Kravets voorhanden was. De rechtbank wist de zaak tegen hem echter zo lang te rekken dat er inmiddels een nieuwe amnestiewet van kracht is, waarvan Kravets junior kon profiteren.

Overigens lukte het Kravets al tweemaal eerder om onder een straf voor z'n daden uit te komen. Volgens rechercheur Suprunenko heeft hij inmiddels een uitgebreid politiedossier met zestien zaken, variërend van autodiestal tot liegen tegen de politie.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: