zaterdag 17 september 2011

Ombudsvrouw bevestigt gezondheidsklachten Timosjenko

Nadat eerder deze week de dochter van Joelia Timosjenko al alarm had geslagen over de gezondheidstoestand van haar moeder, heeft ook de nationale ombudsvrouw Nina Karpasjova te kennen gegeven dat het niet goed gaat met de oud-premier. Karpasjova bezocht Timosjenko in het detentiecentrum waar ze sinds 8 augustus verblijft. "Ze heeft last van haar keel en kan daardoor moeilijk praten. Ik kon aan haar zien dat ze koorts had", aldus Karpasjova.

De ombudsvrouw kreeg van Timosjenko te horen dat zij opnieuw aan rechter Rodion Kirejev heeft gevraagd om onderzocht te mogen worden door haar eigen dokter. Ze wil geen door het ministerie van Gezondheidszorg aangewezen artsen zien, omdat ze die niet vertrouwt en niet onafhankelijk acht.

Volgens Karpasjova zit Timosjenko in een gewone cel met drie andere vrouwen. "Alle cellen zitten vol", vertelde ze zaterdag aan journalisten. Timosjenko's cel is 12 tot 14 vierkante meter groot, maar wel met een behoorlijke badkamer. Karpasjova: "De vrouwen hebben weinig bewegingsruimte. Deze cel was eerder in gebruik als opslagruimte. Luxe hebben ze niet, al zijn er wel een koelkast en een televisie aanwezig."

Bronnen: Western Information Center, Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: