vrijdag 30 september 2011

Twee agenten gedood bij vuurgevecht met huurmoordenaar

Twee politiemensen zijn vrijdagmorgen vroeg gedood bij een vuurgevecht in de omgeving van Odessa. Vier agenten raakten gewond. De identiteit van één van de drie daders is inmiddels bekend. Het is de 29-jarige Aslan Dikajev, een huurmoordenaar die door de politie al werd gezocht voor een dubbele moord in het dorp Baranitsi in de regio Zakarpattja op 29 juni.

De zwarte auto van de illegaal in Oekraïne verblijvende Rus werd door een agent van de verkeerspolitie tot stoppen gedwongen bij het dorp Kosgari. Hij vroeg Dikajev, die achter het stuur zat, uit de wagen te gaan. Toen twee agenten de Rus wilden arresteren, gooide hij twee handgranaten naar hen toe en begon met een pistool te schieten.

De passagier voorin vuurde schoten af met een machinepistool. Een agent wist hem te raken, maar de derde inzittende wist de gewonde man in de auto te slepen. Het trio wist vervolgens te ontsnappen en is nog voortvluchtig. Dikajev bleek in het bezit van valse papieren, op naam van de Moldaviër Tabac Nicolai. De gedode politiemensen waren een 21-jarige agent van de Berkoet en een 40-jarige agent van de verkeerspolitie.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: