donderdag 15 september 2011

Dierentuin Kiev krijgt jonge olifanten cadeau

De dierentuin in Kiev krijgt twee, wellicht zelfs drie jonge olifanten cadeau van oud-burgemeester Oleksandr Omelsjenko. Directeur Oleksi Tolstoekov maakte het goede nieuws vrijdagmorgen bekend. Het gaat om olifanten van bijna vijf jaar oud die eind september of begin oktober naar de hoofdstad worden gebracht. Volgens Tolstoekov is het nog onzeker of het Aziatische olifanten zijn of Afrikaanse. In het eerste geval komen ze uit Laos, in het tweede uit een dierentuin elders in Europa. Met de aankoop en het transport van de dieren is 220.000 euro gemoeid.

Het olifantenverblijf in de dierentuin wordt momenteel opgeknapt. Het karwei is bijna af, er moet nog worden geschilderd en schoon gemaakt. Ook moet er nog een waterplas worden aangelegd bij het zomerverblijf. De nieuwe olifanten worden trouwens meteen ondergebracht in het winterverblijf.

De dierentuin in de Oekraiense hoofdstad maakt een moeilijke tijd door. Er sterven relatief veel dieren en ook zijn er dieren spoorloos verdwenen. Critici beweren dat dit te maken heeft met plannen voor stadsuitbreiding op de plek van de dierentuin.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: