donderdag 22 september 2011

Studente slaat onderwijsminister met boeket

Onderwijsminister Dmitro Tabachnik is donderdag door de 17-jarige Daria Stepanenko in het gezicht geslagen met een boeket bloemen. De studente aan de prestigieuze Kiev Mogila Academie stapte donderdagmiddag op de minister af en bedankte hem voor alles wat hij sinds zijn aantreden in december heeft gedaan voor de Oekraïense cultuur en onderwijs. Vervolgens kreeg Tabachnik de bloemen in z'n gezicht.

Stepanenko verklaarde achteraf tegenover journalisten dat het niet alleen haar persoonlijke protest was, maar dat ze het had gedaan uit naam van iedereen die vindt dat Tabachnik er als minister van Onderwijs maar een potje van maakt. Ze werd door de politie opgepakt na het incident, maar al snel vrijgelaten omdat ze nog minderjarig is. Volgens parlementslid Andrei Paribiej, die zich om Stepanenko's lot bekommerde, hangt haar een straf wegens vandalisme boven het hoofd.

Minister Tabachnik bagatelliseerde het incident. "Niks aan de hand", verklaarde hij naderhand. "Ze lachte charmant en zei dat ze mij bloemen wilde overhandigen. Vervolgens duwde ze die wat nerveus in mijn richting."

De Kiev Mogila Academie heeft een langlopend conflict met Tabachnik, eind vorige maand werd zelfs een rechtszaak tegen de minister aangespannen omdat hij beknibbelt op de studiebeurzen voor studenten van de academie. Het academiebestuur verwijt Tabachnik ook dat hij er een anti-Oekraïense houding op na houdt.


Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: